Pages

myself

My photo
My full name is NUR SYAFIQA MOHD YUSUF. find me at : facebook | twitter | tumblr | formspring

Thursday, December 7

#Feeling 1.0

8 dec 17, 03.13am

Hari ke 7 tak sihat, tak apalah sakit itukan penghapus dosa.

Tulis dekat blog ni sebab tak tahu nak luah dekat siapa (read: i need someone dengar dekat masalah aku) 

Sepatutnya As kata nak datang 1 dec tapi ada dia tak dapat cuti and tak gaji lagi, so dia kata nak datang 7 dec tapi takgaji lagi juga. Bukan rezeki tapi biasalah bila dah berjanji even dia tak janji pun lagi tapi bila dah ada niat nak datang tu mestilah aku semangat. Rindu kot, siapa tak rindu. 

To be honest, aku pun rasa macam nak endkan je relationship bullshit aku ni tapi..........aku tak boleh, aku tak kuat. Bila aku break up aku jadi depress, pelajaran aku kelaut, aku tak nak hancurkan masa depan aku tapi at the same time aku makan hati sampai aku berdoa supaya aku jadi heartless. Aku tak tahu kenapa relationship ni dah jadi bullshit. 

Semua ni salah aku sebab aku jadi paranoid sangat lepas dia kantoi buat hal lagi. Since haritu sampailah sekarang aku patut tinggalkan dia kenapa aku masih nak teruskan hubungan ni? sebab aku sayangkan masa depan aku, aku sayangkan dia. 

(aku tak boleh bernafas dah ni sebab hingus tak nak keluar lol)

Siang aku busy dengan life aku, malam aku buat kerja-kerja aku. Waktu aku nak text dia biasanya after 12 ni dah macam rutin kitaorang dari dulu kot. Tapi dia kata aku tak boleh tidurlah apalah nak cari gaduh la. Tapi dia tak tahu, ni masa catch up session bagi aku. Dulu boleh kenapa sekarang tak boleh?

Tak apalah ni salah aku kot dia maybe nak tidur awal tapi aku ni haa tak faham bahasa. 

Luah dekat bam bukan bam nak cuba dengar so sini jela yee pika tempat kau hahahahahaha dah boleh jadi daily rutin kot tulis blog hari-hari. Dah la aku nak sambung cerita memori terindah aku.

cerita bored dari muaxily

Wednesday, December 6

1801 Days

Ni kira macam sweet moment punya throwback la kan hahahaha

Tahun Pertama

Bila diingatkan balik macam mana aku kenal dengan As, actually dari twitter hehehe semua benda gara-gara twitter (read: baik buruk) 

p/s: aku patut kena buat kerja berlambak and malam nanti ada group meeting group project tapi kita chill chill la dulu okay sebab tengah gaduh dengan As so aku nak ingat moment-moment manis dengan dia.

Rasa aku yang follow dia dulu, macam ni aku ingat lagi masa malam kot ada sekali trending pasal hashtag sekolah asarama penuh lepastu semua sekolah la nak ber hashtag juga. Masa ni tahun 2012 aku baru je habis spm kan so layan socmed jelah. Then aku click la dekat hashtag tu and aku main follow je sesiapa yang aku rasa active. Then tak ingat macam mana tah dia mention aku kot then macam sedarlah ada dia wujud or dekat timeline aku ada dia je kot masa tu entah tak ingat.

Part yang aku ingat masa tu pergi kl ikut mama dengan ayah then singgah pos laju mama nak pos barang, dia mention aku pasal dah makan ke tak tidur lagi gitewww i tak ingat laa tapi macam long coversation juga la. Aku rasa pasal dia tak tidur lagi la entah laa, stress pula tak ingat.

OKAY DAH CONFIRM KAN SEBAB DIA TAK TIDUR LAGI KAHKAHKAH

Dah screenshot dari first convesation baca tiap gambar tu dari bawah tau.















cerita bored dari muaxily

PUPUS

Aku tak mengerti, apa yang kurasarindu yang tak pernah begitu hebatnyaaku mencintaimu lebih dari yang kau taumeski kau takkan pernah tau

aku persembahkan hidupku untukmutelah ku relakan, hatiku padamunamun kau masih bisu, diam seribu bahasadan hati kecilku bicara
baru kusadari cintaku bertepuk sebelah tangankau buat remuk sluruh hatiku

semoga aku akan memahami sisi hatimu yang bekusemoga akan datang keajaiban hingga kaupun mau

aku mencintaimu lebih dari yang kau taumeski kau takkan pernah tau
cerita bored dari muaxily